Skip to main content

De ce blog, de ce acum?

Autor: 25 mai 2020mai 28th, 2020After Hours

Știu. Toată lumea se apucă zilele acestea de podcasts, vlogs sau TikTok, nu de blog. M-am gândit și eu (mai ales la podcast, tot e pe val), dar simt că trebuie, mai degrabă, să iau lucrurile de la bază. Mai ales că acest blog era long overdue. (Da, obișnuiți-vă de pe acum, va fi multă romgleză aici). Nu m-am apucat de el nici cât a fost stare de urgență și toată lumea era izolată în casă. Deci, am ratat și oportunitatea de a intra sub ochii unor posibili cititori cât se stătea mai mult „pe net”. Dar, aici am, zic eu, motive bune. Mi-am ocupat timpul cu Doza de Comunicare și Marketing for Good (vă povestesc, separat, de fiecare). 

Nu știu exact dacă ceea ce am eu de împărtășit e util sau valoros, dar mă voi strădui să fie. Nu promit nici să scriu constant. Ca să vă faceți o idee, domeniul e cumpărat din 2012. În plus, am mai avut o tentativă vag susținută de blog acum 5-6 ani de care nu m-am ținut. Cu siguranță voi mai greși, dar mă bazez pe ochi ageri să mă tragă de mânecă. Ce îmi doresc cel mai mult este să scriu ca un exercițiu – de voință, constanță și perseverență, dar, mai ales, de șlefuire și creativitate.

De ce business

Nu ies în oraș în fiecare seară, nu testez săptămânal la cele mai noi restaurante, nu merg la evenimente exclusiviste. (Nici că aș putea oricare din aceste lucruri prea mult, având în vedere contextul.) Așadar, mi s-a părut mai logic să mă ocup de o zonă cu care mă confrunt zilnic. Nu doar eu, ci și cercul meu extins de prieteni și cunoștințe, din care fac parte mulți antreprenori, freelanceri, manageri sau profesioniști din companii mai mari sau mai mici. Vreau să folosesc experiențele mele profesionale și pe ale lor pentru împărtăși insights, tips & tricks și resurse utile. Cunosc, de asemenea, multe mame care sunt femei de business de succes și îmi doresc să contribui la a le face mai vizibile.   

De ce parenting 

Evident, doar pentru că am un copil, nu înseamnă că sunt expert în parenting, nici pe departe. Am și eu foooarte multe de învățat și sper ca blogul să mă motiveze să învăț și mai mult. Nu sunt aici să dau sfaturi, ci doar să împărtășesc experiențele mele, în încercarea de a fi un părinte cât mai bun. Urăsc momshaming-ul și, după ce l-am simțit (și îl voi simți) pe pielea mea în multe forme, mi se pare că e loc de schimbat perspective și de a combate acest comportament într-o societate în care nu se face mai nimic în direcția asta. Ce îmi mai doresc este să găsesc și să scriu și aici despre activitățile pe care le putem face pentru a petrece mai mult timp cu copiii noștri, dar și împreună, ca familie.  

Nu știu ce va ieși din acest exercițiu, dar vă invit alături de mine, să descoperim împreună. Până una alta, cum vi se pare design-ul blogului? Mii de mulțumiri pe această cale minunatei mele prietene, Ceriza, care s-a ocupat de el și s-a ținut de mine să-l lansez, într-un final. <3 

Andra Iacob

Om de comunicare, modelat de fervoarea capitalei, socializez intens și scriu așezat. Cu un ochi pe tot ce înseamnă business și industria marcom, navighez hățișurile parenting-ului modern.

Lasă un comentariu