Skip to main content

Recomandare de weekend: Evadare la cramele din Dealu Mare

Autor: 5 august 2020august 14th, 2020After Hours
Evadare cramele din Dealu Mare

Mi-am dorit mereu o escapadă de câteva zile la una sau mai multe crame de la noi. Am visat și încă visez la degustări de vin pe-ndelete, mâncare bună, plimbări lungi prin vii, companie plăcută și relaxare. Dar, cum nu m-am învrednicit să fac lucrurile acestea înainte să vină bulina, am crezut că voi avea mult și bine de așteptat până să le fac pe toate.

Întâmplător (și din fericire), pornind de la ceva total în glumă spus Adelinei de la Vinul.ro, anume că mamele știu să aprecieze cel mai bine un pahar cu vin, m-am bucurat de o invitație de la ea să vizitez câteva din cramele din Dealu Mare. A fost o mică excursie de o zi la 7 dintre cele 12 crame care vor face parte din evenimentul Evadare in Dealu Mare, weekend-ul cramelor deschise – 22-23 august.

Un weekend în aer liber, printre vinuri și mâncare delicioasă

Poate vă întrebați ce-i cu evadarea aceasta. Vă zic eu că e o treabă foarte faină, pusă la cale de Asociația Dealu Mare, pentru a promova turismul oenologic și pentru a-i aduce mai aproape pe vizitatori de oamenii din spatele unora dintre cele mai apreciate vinuri din țară. Pe parcusul celor 2 zile de week-end, la doar o oră de București, vă puteți bucura de tururi ghidate la fiecare cramă, degustări și mâncare gustoasă.

Foarte important de știut că locurile sunt limitate și organizatorii și-au luat toate măsurile pentru a respecta normele sanitare și de distanțare socială, astfel încât să ofere vizitatorilor e experiență plăcută, dar sigură. Tocmai de aceea, cramele din Dealu Mare vor fi organizare în 3 trasee (Traseul 1 am înțeles că e deja sold out), iar participanții vor fi repartizați în grupuri. Veți avea și posibilitatea să optați pentru bilete la eveniment care includ și transport sau să veniți cu mașina personală. (Bine, sincer, vă recomand să alegeți biletele cu transport inclus, să vă puteți bucura de vin!)

Aveți toate detaliile legate de eveniment pe pagina de Facebook dedicată, iar biletele le puteți achiziționa de Iabilet.ro. Vă mai dau un super pont: Carmina de la Winesday.ro va fi ghid pentru câte un grup de pasionați pentru Traseul 2 (sâmbătă, 22 august) și pentru Traseul 3 (duminică, 23 august). Partea și mai faină, dacă vă înscrieți la eveniment prin site-ul Carminei, veți beneficia de o reducere de 40 de lei de la prețul standard al biletelor.

Cramele din Dealu Mare – locuri frumoase, cu oameni pasionați

În ziua petrecută vizitând cele 7 crame care vor face parte din evenimentul Evadare în Dealu Mare, weekend-ul cramelor deschise – 22-23 august, mi-am dat seama că, pe lângă vinuri deosebite (chiar și pentru o neinițiată ca mine), inima acestor locuri stă în oamenii pasionați din spate. La fiecare cramă, am avut plăcerea să-i cunoaștem, să le auzim povestea (și a lor și a cramelor). Sunt oameni care cred în ceea ce fac, pun suflet și se bucură pentru fiecare vin reușit sau suferă pentru fiecare recoltă pierdută. Mi-a fost mai mare dragul să-i ascult pe toți și m-au făcut să-mi doresc să vizitez și mai multe crame, dar să mă și reîntorc și să petrec mai mult timp în Dealu Mare.

Vă las mai jos câteva cadre surprinse la cele 7 crame vizitate, în speranța că vă conving că merită să faceți și voi o vizită în regiunea Dealu Mare. Deși mi-au plăcut toate cramele foarte mult din diferite puncte de vedere, recunosc că Apogeum Club mi s-a părut deosebit de frumos ca loc (și foarte instagramabil -hihi!). Ce mi s-a mai părut iar fain, a fost că la Crama SERVE se poate rezerva și veni doar cu grupul de prieteni pentru degustări, relaxare sau chiar un grătar, toate sub o boltă verde răcoroasă și umbroasă. Bonus: dacă aveți copii, aceștia pot alerga liniștiți prin curtea generoasă.

Dacă v-ați luat deja bilete pentru Evadare în Dealu Mare, weekend-ul cramelor deschise, aștept să-mi spuneți, după eveniment, ce impresii v-au făcut vinurile degustate și cramele vizitate 🙂

Andra Iacob

Om de comunicare, modelat de fervoarea capitalei, socializez intens și scriu așezat. Cu un ochi pe tot ce înseamnă business și industria marcom, navighez hățișurile parenting-ului modern.

Lasă un comentariu