Skip to main content

Business Recap: ce știri de business ați ratat în luna mai

Autor: 3 iunie 2020Business
Business Recap

Urmăresc destul de mulți specialiști, oameni din online și site-uri de știri. Defect profesional rămas din viața de agenție. Tocmai de aceea, m-am gândit să fac, periodic (încă nu știu cu ce frecvență) un Business Recap. Destul de evident din denumire, va fi un articol cu linkuri către știri, resurse sau articole care mi-au atras atenția pe partea de business. Voi împărți linkurile în categorii, să fie mai ușor de urmărit.

Alegerile mele sunt, bineînțeles, subiective. Dar, dacă vedeți lucruri interesante care credeți că ar trebui să fie în lista viitoare, let me know.

Start-up

Legea de modificare a programului Start-Up Nation a fost aprobată de Camera Deputaților. Se pare că sunt multe modificări față de forma acestuia din anii trecuți. Cea mai mare este legată de faptul că beneficiarii programului nu mai pot vinde, în întregime, proiectele finanțate (ci doar 49% dintre companie). De asemenea, inovația primește o greutate mai mare în criteriile de evaluare a proiectelor. Mai multe detalii aveți aici.

Astăzi (3 iunie) e ultima zi de înscrieri în competiția Future Makers, dedicată tinerilor interesați de antreprenoriat și care doresc să obțină finanțări pentru ideile lor de business. Un juriu format din lideri de business şi antreprenori va selecta 50 de idei finaliste. Acestea vor primi o perioadă de incubare de 4 luni. La final, cele mai bune proiecte vor câștiga premii totale de 20,000 euro.

Work from home

Un sondaj BestJobs arată că 46,4% dintre angajații care lucreză de acasă și sunt părinți recunosc că le este (în continuare) dificil să își organizeze eficient activitatea profesională. (Hahaha. Nu mai spuneți!) Având în vedere că trebuie să se ocupe și de copii, părinții ajung să petreacă mai mult de 8 ore pe sarcini de serviciu. Mai mult, aproape 40% dintre angajatori se arată deranjați dacă angajații cer 2 ore libere în timpul programului să se ocupe de copii. (Ne lăudăm cu program flexibil doar pe hârtie, se pare.) Găsiți și celelalte statistici (dureroase, aș zice) aici.

Influencer Marketing

Ori au stat prea mult influencerii acasă și au luat-o razna, ori au avut mai mult timp oamenii să sesizeze (și să taxeze) derapajele. Am ajuns să fie săptămâna și scandalul cu vreun influencer. Cel mai recent derapaj a ajuns și sub lupa Poliției. După un video absolut abominabil în care explica în detalii cum ar agresa el sexual minore, un streamer și Youtuber pe nume Alexandru Bălan (aka Colo) cu foarte mulți abonați, e cercetat de Parchet. Nu știu dacă e primul pe numele căruia se deschide cercetare de acest tip, dar e primul de care aflu eu (dacă știți de alții, lasați, vă rog, link-uri în comentarii). Așa că, atenție ce prostii puneți on-line. Dar, mai ales, recomand cu tărie părinților să arunce un ochi mai atent pe ce conținut consumă copiii lor. Știrea cu detalii o aveți aici.

Revin cu un articol pe partea aceasta de influencer marketing, cât de curând. Sunt multe de spus legat de modul în care ne sesizăm ca public și ar trebui să luăm poziție ca industrie marcom față de aceste derapaje.

Social Media

A făcut colega mea, Sorina, de la Doza de Comunicare, un overview cuprinzător al noutăților din social media pe luna mai. Mai toate rețelele au fost busy bees și au venit cu multe actualizări, lansări și funcționalități interesante. De menționat Rooms și Shops pentru Facebook (să mai ia puțin din dominația Zoom și să muște mai bine din felia de ecommerce), achiziția Giphy de câtre Facebook (o mișcare interesantă), organizarea tab-urilor din Chrome pe etichete (visul tuturor celor care funcționează pe bază de zeci de tab-uri deschise, ca mine) și double stories pe Intagram (sesizez ceva pași spre TikTok aici?). Aveți primul summary aici, iar al doilea aici.

Legal

Tudor Galoș e the go-to-guy pentru orice înseamnă GDRP, așa că, vă recomand călduros să-l urmăriți. Tot s-au redeschis terasele și sunt obligatorii rezervările pentru a prinde un loc. Astfel, proprietarii ar trebui să aibă puțină grijă ce fac cu aceste date și cum le prelucrează. Tudor oferă câteva sfaturi excelente în această direcție. Găsiți articolul la el pe blog. De Tudor puteți profita și pe Marketing for Good pentru o sesiune de consultanță gratuită privind transformarea digitală a afacerii voastre.

Am scris despre frica de eșec aici.

Andra Iacob

Om de comunicare, modelat de fervoarea capitalei, socializez intens și scriu așezat. Cu un ochi pe tot ce înseamnă business și industria marcom, navighez hățișurile parenting-ului modern.

Lasă un comentariu